01.03.2016, Autobusy CZ, Autobusy SK

Meziročně nárastl počet cestujících na linkách do Berlína a Vídně o 45% a 23%. Dopravce zavede nový koncept spojení s Vídní – přímé expresní bezzastávkové spoje Praha – Vídeň a zpět, nové spoje Brno – Vídeň a zpět. Více spojů bude jezdit do Budapešti a do Bratislavy – až 6x, resp. 9x denně v každém směru. STUDENT AGENCY přidáva taky více spojů do Itálie, Německa a rozšíři se na dalších mezinárodních linkách

Více než 1,230 miliónu cestujících přepravily žluté autobusy STUDETN AGENCY v roce 2015 na mezinárodních linkách spojujících Českou republiku se zahraničím. Ve srovnání s předchozím rokem se jedná o vysoký nárůst cestujících o 16,3 %, když v roce 2014 využilo mezinárodních spojů STUDENT AGENCY 1,058 miliónů cestujících.

 Vysoký nárůst cestujících jsme v roce 2015 zaznamenali také na našich dvou klíčových mezinárodních trasách. Z Prahy do Vídně jsme v roce 2015 rostli o 23,3 %; z Prahy do Berlína to pak bylo dokonce o 45 %. Nově jsme v roce 2015 také přepravili téměř 9 tisíc cestujících na vnitrostátních úsecích našich linek v Německu“, říká Ivana Kašická, ředitelka autobusové dopravy STUDENT AGENCY a RegioJet.

Vysoký nárůst počtu cestujících je výsledkem politiky atraktivních cen, stejně jako špičkových služeb – zejména nasazování autobusů Fun&Relax se systémem individuální zábavy v jednotlivých sedačkách“, dodává Ivana Kašická.

Vedle Berlína a Vídně se pak na dalších místech nejpopulárnějších mezinárodních destinací žlutých autobusů umístily Budapešť, Londýn, Amsterodam; dále pak Benáky, Řím, Ženeva, Kodaň, Krakov.

  

Další posílení v mezinárodní dopravě – zejména od dubna 2016

Další rozvoj v mezinárodní dopravě chystá STUDENT AGENCY zejména od dubna 2016. Dopravce postupně zařadí do provozu dalších 45 nových autobusů Fun&Relax - nové autobusy Fun&Relax budou přitom vozy zcela nové generace a STUDENT AGENCY  bude prvním dopravcem v Evropě, který tuto novou – technologicky špičkovou -  generaci autobusů uvede do provozu. Nasazení nových autobusů umožní další výrazné rozšíření mezinárodních linek.

Spojení do Vídně – zrychlení spojení s Prahou a více spojů

Od 18. 4. představí STUDENT AGENCY nový koncept provozu na linkách do Vídně. Zejména dojde k rozdělení linky na trasu Brno – Vídeň a Praha – Vídeň (expresní spojení bez zastavování v Brně). Na trase Brno – Vídeň a zpět pojede v každém směru 10 spojů (o 2 více než doposud), na trase Praha – Vídeň a zpět to bude rovněž 10 spojů v každém směru, z čehož bude 8 spojů v každém směru EXPRESNÍCH, které pojedou z Prahy do Vídně bez zastavení se zkrácenou jízdní dobou 3 hodiny 55 minut.

Spojení Praha – Bratislava – Budapešť a zpět – více spojů do Budapešti a Bratislavy

Od 18. 4. nabídne STUDENT AGENCY nově do Budapešti a zpět celkem 6 spojů v každém směru denně (oproti stávajícím 5 spojům) a na trase do Bratislavy až 9 spojů denně v každém směru (oproti stávajícím 8). Dochází k zavedení nového spoje s odjezdem z Prahy do Budapešti ve 13.00 hodin a zpět z Budapešti ve 23.15. Noční spoje patří mezi cestujícími mezi velmi populární, protože mohou noc strávit v autobuse a pak mají celý den na prohlídku města nebo se domů vrátí brzy ráno a ušetří za nocleh.

Posílení spojů do Itálie

Od 20. 3. dochází k přidání sezónního spoje do Janova – a to nově také s odjezdem z Prahy v neděli ve 23.00 a v úterý z Janova ve 14.00 hodin. Linka do Janova obsluhuje také rakouské destinace Salzburg, Innsbruck a Miláno, které patří mezi vyhledávané turistické cíle.

Od 28. 4. bude STUDENT AGENCY nově jezdit sezónní spoj z Prahy do Říma až 5x týdně (oproti loňským 4x týdně), který bude obsluhovat také Neapol.

Posílení vnitrostátní přepravy v Německu, nová destinace Essen. Atraktivnější ceny do Amsterodamu a nový sezónní spoj do Ženevy a Londýna

STUDENT AGENCY pokračuje v posilování nabídky svých služeb také na trasách do Německa a také v rámci Spolkové republiky Německo, kde její autobusy ve vnitrostátní přepravě v roce 2015 využilo během 4 měsíců téměř 9 tisíc cestujících.

Linka Praha – Düsseldorf bude od 18. 4. prodloužena až do Essenu, kterou bude STUDENT AGENCY obsluhovat 3x týdně. Na lince je také povolena vnitroněmecká přeprava. Podobně je vnitroněmecká přeprava povolena na německých úsecích linky Praha – Amsterodam. Na této lince dochází také k dalšímu zatraktivnění cenové politiky, od 1. 3. 2016 bude v nabídce více jízdenek od 950 Kč / 39 Eur.

Od 19. 4. spouštíme nový sezónní spoj Praha – Ženeva a zpět, který bude jezdit každý den. Od 17. 6. pak dopravce přidá sezónní spoj Praha – Londýn.

Impuls pro další růst – změna obchodní značky autobusů na RegioJet

Další impuls v růstu počtu cestujících očekávají žluté autobusy v průběhu letošního roku, kdy začnou používat obchodně-marketingovou značku RegioJet. Tento krok bude realizován zejména s ohledem da další expanzi na zahraničních trzích, kdy se RegioJet stane nejsilnější středoevropskou autobusovou a vlakovou dopravní sítí spojující klíčová centra v České republice a ve Slovenské republice s domácími a evropskými metropolemi. Vznikne tak přepravní síť RegioJet, která bude mít potenciál v následujících letech ročně přepravovat 15 - 20 milionů cestujících.

Aktuální nabídka žlutých busů: tento týden jízdenky do celé Evropy za 270 Kč

Autobusový dopravce STUDENT AGENCY přichází s kampaní pro své zákazníky, kdy od 29. 2. dal do prodeje stovky jízdenek z Prahy do dvanáctky TOP evropských destinací za super cenu 270 Kč nebo-li 9,90 EUR. Tyto akční jízdenky jsou ideální například na výlet jednotlivců nebo párů v brzkém jarním termínu.

Nákup jízdenek do Evropy za 270 Kč se řídí následujícími podmínkami:

  • Termín prodeje jízdenek je ode dneškě - pondělí 29. 2. do pátku 4. 3. nebo do vyprodání
  • Období cesty musí být od 1. do 15. 3.- a to v kterémkoli směru na příslušné trasy
  • Jízdenky jsou v prodeji na spoje z Prahy nebo do Prahy do a z Amsterodamu, Hamburku, Frankfurtu nad Mohanem, Kolín nad Rýnem, Düsseldorf, Hannover, Kodaň, Miláno, Mnichov, Curych, Ženeva, Paříž

Jízdenky za 270 Kč se dají koupit výhradně přes internetové stránky www.studentagency.cz nebo www.regiojet.cz nebo přes mobilní aplikaci. Fixní cena je 270 Kč nebo 9,90 EUR – a to v jakémkoli směru na zvolené trasy. Za tuto cenu si klient může rezervovat hromadnou jízdenku pro max. 2 osoby, jinak je nákup neomezený.