08.03.2017, Autobusy SK

Autobusy RegioJet prepravili v roku 2016 na linkách Bratislava - Viedeň a Bratislava - Nitra - Banská  Bystrica takmer milión cestujúcich. Je to takmer dvojnásobný počet oproti minulému roku.

zvukJuraj ANDREJKA, vedúci medzinárodnej autobusovej prepravy RegioJet

RegioJet Irizar i8 foto: Martin Žarnovický

Najväčší nárasť počtu zaznamenal RegioJet v relácii Bratislava - Nitra, kde stúpol počet cestujúcich medziročne až o 50%. Žlté autobusy tu prepravili takmer 320 tisíc zákazníkov. Nárast pocítila spoločnosť aj na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice, kde prepravila okolo 300 tisíc cestujúcich - medziročne o 20% viac. RegioJet sa na tejto trase snaží konkurovať dotovaným vlakom ZSSK  najmä komfortnejšími službami.

Rástla aj linky z Bratislavy na Schwechat a do Viedne, ktorou RegioJet prepravil v roku 2016 takmer 370 tisíc cestujúcich.

Dokopy autobusy RegioJet na linkách Bratislava – Nitra – Banská Bystrica a Bratislava – Letisko Schwechat – Viedeň prepravili v roku 2016 približne 985 tisíc cestujúcich.

Na všetky spoje sú nasadzované autobusy v štýle Fun & Relax s individuálnymi obrazovkami v opierkách sedadiel s možnosťou sledovania filmov, počúvania hudby a ďalšej zábavy. Cestujúci si môžu poča cesty objednať horúce nápoje, ktoré im zadarmo prinesie až na miesto prítomný stevard.

Nové autobusové spoje RegioJet z Bratislavy do Chorvátska a Rumunska

Ešte pred letnou sezónou sa žlté autobusy RegioJet rozbehnú do niekoľkých nových destinácií a novo zamieria z Bratislavy do Chorvátska a Rumunska. Súkromný dopravca chce novými linkami voziť najmä turistov a ľudí čo sa v rámci Európskej únie presúvajú za prácou a štúdiom.

Autobusy RegioJet začnú v priebehu mája spájať Bratislavu so Splitom, Zadarom a ďalšími miestami na chorvátskom pobreží. RegioJet spúšťa v apríli aj novú linku, ktorá bude premávať medzi Bratislavou a Aradom a Temešvárom na západnom Rumunsku.

"Máme za sebou veľmi úspešný rok ako vo vnútroštátnej, tak v medzinárodnej doprave. Naše autobusy prepravili na medzinárodných linkách až o 23% viac cestujúcich v porovnaní s minulým rokom - je to až o 350 tisíc nových cestujúcich. Tempo rastu si chceme udržať aj v nasledujúcom období, preto rozširujeme našu sieť aj o linky do nových krajín. Najmä o turisticky populárnom Chorvátsku sme uvažovali dlhodobo, preto sme radi, že našimi autobusmi začneme vôbec po prvýkrát jazdiť aj do Dalmácie," hovorí Marcela HAMŘÍKOVÁ, obchodná riaditeľka autobusovej dopravy RegioJet.

Detaily týkajúce sa jednotlivých liniek sú nasledujúce:

Bratislava - Zadar - Split

Táto linka bude jazdiť od konca mája do septembra - a to 1x týždenne s odchodom v piatok z Bratislavy a v sobotu späť z Chorvátska. Bude tak presne zodpovedať turnusovým výmenám slovenských dovolenkárov na chorvátskom pobreží. Práve dovolenkári sú hlavnou cieľovou skupinou tejto novej autobusovej linky. Okrem Zadaru a Splitu autobusy zastavia aj v Biograde na Moru, Šibeniku a Primoštene.

Bratislava – Szeged - Arad - Temešvár

Autobusy RegioJet prvýkrát zamieria do Rumunska - konkrétne do centra západnej časti krajiny, do Aradu a Temešváru. Linka bude v prevádzke od konca apríla a bude jazdiť 3 týždenne v každom smere. Okrem miest v Rumunsku zastaví autobus tiež v Budapešti - v centre a po novom aj v Budapešti na letisku a v juhomaďarskom meste Szeged.

Aj na všetky nové spoje budú nasadené autobusy v štýle Fun & Relax s individuálnymi obrazovkami v opierkách sedadiel s možnosťou sledovania filmov, počúvania hudby a ďalšej zábavy. Cestujúci si budú môcť počas celej cesty objednať horúce nápoje, ktoré im zadarmo prinesie až na miesto prítomný stevard.