25.01.2018, Vlaky Regiojet CZ

Téměř o milion cestujících více než v předchozím roce přepravily dálkové vlaky RegioJet v České republice a na mezinárodních trasách v roce 2017. Služeb vlaků žlutého dopravce využilo celkem 4,67 milionů cestujících, zatímco v roce 2016 to bylo přibližně 3,7 miliónu cestujících. Meziročně se tak počet cestujících zvýšil o 26 % a milion cestujících navíc představuje rekordní přírůstek počtu cestujících během jednoho roku. 

Stevard

Za masivním růstem počtu cestujících stojí především otevření nových spojů na trase Praha – Brno – Bratislava a zpět v rámci jízdního řádu platného pro rok 2017. Tyto spoje si získaly vysokou popularitu a během roku začal RegioJet tyto spoje posilovat ve špičkách až na devítivozové soupravy.
RegioJet na nových trasách začali využívat nejen cestující z řad turistů, studentů či dojíždějících do zaměstnání. „Jezdí s námi manažeři na služební cesty, zejména z Brna do Prahy, kteří vidí, že ve vlaku mohou v klidu během cesty pracovat, nabízíme jim připojení k nejsilnější wifi a v Brně jsme pro ně a další cestující otevřeli přímo u nádraží Brno-Židenice parkoviště, kde mohou zaparkovat zdarma a do Prahy dojet RegioJetem. Daří se nám Brňáky učit jezdit do Prahy ještě více vlakem; letos v tom pokračujeme ve směru na Vídeň,“ říká Radim Jančura majitel společnosti RegioJet. Zákazníky také přitáhly atraktivní ceny, které RegioJet během roku 2017 doplnil o čtvrtou tarifní třídu low-cost, která nabízí cestování za nejvýhodnější cenu s nabídkou základního servisu, jako je wifi, bezplatná rezervace místa, výběr z denního tisku či lahev balené vody. Například na trase Brno – Praha a zpět jsou jízdenky v tarifu low-cost dostupné za cenu od 94 Kč při platbě Kreditovou jízdenkou a za 99 Kč při platbách běžnou platební kartou. V letošním roce je tempo růstu ještě vyšší – aktuálně více než 30 % a nové spoje Praha – Brno – Vídeň využilo již 100 tisíc cestujících Ještě rychlejším tempem roste RegioJet v prvních měsících letošního roku – a to aktuálně meziročně o více než 30 %. Velkou popularitu si získaly také nové spoje na trase Praha – Brno – Vídeň, které RegioJet nově provozuje od změny jízdního řádu v prosinci 2017. Čtyři páry nových spojů za období prvních 45 dnů provozu již využilo 100 tisíc cestujících (jedná se o cestující mezinárodní i vnitrostátní cestující) a jejich počet dále roste. Cestování vlaky RegioJet se stalo na trase Praha – Brno – Vídeň trendem – kromě obyvatel ČR a Rakouska využívají tyto spoje ve velké míře také turisté a zákazníci z třetích zemí – například z Dálného východu, USA, Ruska nebo z dalších evropských zemí. Příchod vlaků RegioJet znamenal také pozitivní změny na trhu pro zákazníky. Cestující jezdí levněji – RegioJet nabízí jízdenky Praha – Vídeň za 15 EUR ve třídě Standard s plným servisem, využívají nabídku nejširších služeb podobně jako na ostatních trasách, kde jezdí vlaky RegioJet a vysokou flexibilitu při rezervaci jízdenek nebo při potřebě jejich změn či rušení. Na tyto změny museli reagovat i další hráči na trhu – zákazníkům přinesla konkurence na této mezinárodní železniční trase výrazné benefity. RegioJet ke svým vlakům ve Vídni nabízí také návazný garantovaný autobusový transfer na mezinárodní letiště Vídeň Schwechat. Vysoké oblibě se těší také nové spoje na trase Praha – Bratislava a zpět stejně jako navýšený počet spojů mezi Prahou a Brnem, kde RegioJet jezdí od prosince 9x denně v každém směru. Od změny jízdního řádu 9. 6. 2018 pak RegioJet přidá mezi Prahou – Brnem a Bratislavou ještě další pár spojů s odjezdem v 8.47 z Bratislavy, z Brna v 10.09 a příjezdem do Prahy ve 12.42 hodin. V opačném směru pak nový spoj pojede z Prahy v 17.21, příjezdem do Brna v 19.40 a do Bratislavy ve 21.12 hodin.

 

Aleš ONDRŮJ
manažer PR a komunikace RegioJetu
ales.ondruj@studentagency.cz
+420 603 523 053