11.06.2018, Vlaky Regiojet CZ

RegioJet v letošním roce výrazně posiluje vlakové spojení z Brna do dalších měst v České republice a do zahraničí. Tomu odpovídá i rekordně rostoucí počet cestujících, které RegioJet přepravuje na trase Praha – Brno a zpět. Jen za první čtvrtletí cestovalo vlaky a autobusy RegioJet mezi Brnem a Prahou téměř tolik cestujících jako v loňském celém prvním pololetí.

 

V návaznosti na růst počtu spojů a cestujících ve vlacích RegioJet, které se stávají nejoblíbenějším spojením mezi Brnem a Prahou, posiluje RegioJet také svoji přítomnost v Brně na hlavním nádraží. Aktuálně zde otevřel druhé prodejní místo jízdenek a čekárenskou Lounge – nejmodernější prostory pro cestující s jízdenkou na vlaky nebo autobusy RegioJet (odjíždějící z autobusového nádraží Grand).

RegioJet Lounge ve stanici Brno hlavní nádraží svým zákazníkům kromě moderně vybavených prostor nabízí následující služby:

  • ZDARMA káva a voda zdarma pro cestující vlaků a autobusů RegioJet

  • ZDARMA denní tisk, noviny a časopisy

  • ZDARMA Wi-Fi připojení k internetu (od 26. 6. 2018)

  • Cestující si mohou dobít také mobilní zařízení a notebooky ze zásuvek v prostoru lounge

K dispozici je prodej jízdenek na všechny spoje RegioJet a RegioJet Lounge je denně otevřena od 5:30 do 20:15 hodin.

Stáváme se postupně nejpopulárnějším dopravcem pro cesty obyvatel a návštěvníků Brna do Prahy, Vídně či Bratislavy. To mu odpovídá také budování nových čekárenských a prodejních prostor na brněnském hlavním nádraží. Již brzy nabídneme cestujícím další nové vlakové spoje RegioJet“, říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Jednak již od této neděle 10. 6. rozšiřuje RegioJet provoz vlaků mezi Prahou, Brnem a Vídní a to tak, že nově pojedou všechny spoje každý den a to včetně neděle. Od září 2018 pak přibude nový pár spojů na trase Praha – Brno – Břeclav – Bratislava a zpět. Celkem tedy RegioJet bude denně vypravovat mezi Brnem a Prahou 10 spojů v každém směru, mezi Brnem a Bratislavou a Brnem a Vídní to pak budou na každé trase 4 spoje v každém směru.

Od změny jízdního řádu v prosinci 2018 plánuje RegioJet další novinku. Přímé vlakové spojení Brna s Českými Budějovicemi, Táborem a Českým Krumlovem. Přímý vlakový spoj pojede denně ráno z Brna přes Prahu na jih Čech a v odpoleně / večerních hodinách pak pojede vlak v opačném směru. Spojení z Brna na jih Čech přes Prahu nabídne díky rekonstruovaným koridorům srovnatelně rychlou cestu – navíc nesrovnatelně vyšší kvalitu cestování s plným servisem RegioJet než stávající trmácení se rychlíkem přes Jihlavu. Cestující budou mít ve vlaku k dispozici samozřejmě kávu a další nápoje zdarma, připojení k internetu zdarma, rezervaci v ceně jízdenky a další služby, na které jsou standardně zvyklí u spojů RegioJet.

Aleš Ondrůj
Manažer PR a komunikace RegioJetu
ondruj@studentagency.cz