27.11.2019, Vlaky Regiojet CZ

Na třech páteřních linkách a několika dalších tratích se od 15. prosince 2019 rozjedou zeleno-žluté vlaky dopravce RegioJet.

Jeho spoje v objednávce Ústeckého kraje zajistí dopravu na následujících tratích:

Páteřní trasy s celodenním provozem:

U5 Ústí nad Labem hl. n. – Bílina – páteřní trať s celodenním provozem a víkendovým rozšířením do Mostu

U7 Děčín hl. n. – Ústí nad Labem Střekov – páteřní trať s celodenním provozem

U13 Most – Žatec západ – páteřní trať s celodenním provozem

Další trasy s provozem v okrajových částech dne:

U1 Most – Teplice – Ústí nad Labem hl. n. – Děčín hl. n. - 3 vlakové spoje denně

U3 Litvínov – Teplice – 3 páry ranních vlaků denně

U16 / U1 – společně s Českými drahami vlaky na trase Kadaň – Kadaň Prunéřov – Chomutov (vybrané spoje ráno a večer)

U32 Ústí nad Labem Západ – Ústí nad Labem Střekov – Štětí a zpět – jeden večerní a ranní spoj

Na spoje nasadí RegioJet 6 motorových jednotek řady 628; sedmá souprava bude vedena jako záloha. RegioJet v souvislosti s provozem na nových trasách v Ústeckém kraji vytvořil přibližně 60 míst – z čehož je 28 strojvedoucích a 25 průvodčích. RegioJet má zajištěny všechny zaměstnance pro řádné zahájení provozu.

Provoz se pro cestující bude řídit tarifními podmínkami Dopravy Ústeckého kraje. To znamená, že cestující budou cestovat v rámci Ústeckého kraje na stejné jízdní doklady, na které cestují například v meziměstských autobusech, ve vlacích jiných dopravců nebo ve větších městech MHD. Cestující může s těmito doklady také mezi jednotlivými dopravci v rámci platnosti těchto dokladů také přestupovat. Pro nákup dokladů mohou cestující využít obvyklá prodejní místa; v Postoloprtech otevře RegioJet také vlastní prodejní místo.

Ve všech soupravách nabídne RegioJet bezplatné připojení k Wi-Fi a současně také například přepravu jízdních kol a kočárků. Soupravy budou vybaveny nástupní plošinou pro nástup cestujících na vozíčku. Od platnosti jízdního řádu pro období 2021 / 2022 (prosince 2021) zahájí RegioJet v Ústeckém kraji provoz se zcela novými nízkopodlažními jednotkami PESA Elf.eu.

Veškeré informace pro cestující jsou dostupné ve speciální sekci na internetových stránkách www.regiojet.cz.

Za první pololetí vykázal RegioJet předběžný zisk ve výši 102 mil. Kč

RegioJet zažívá všestranný rozvoj a růst. Za první pololetí vykázal podle předběžných výsledků zisk před zdaněním ve výši přibližně 102 mil. Kč. Za celý letošní rok RegioJet přitom očekává nejméně 100% nárůst ziskovosti na více než 200 mil. Kč. Tržby za první pololetí dosáhly 905 milionů Kč. RegioJet roste z hlediska dalších ukazatelů. Za tři čtvrtletí letošního roku přepravily dálkové vlaky RegioJet o 430 tisíc cestujících (10 %) více, než za stejné období loňského roku – celkem 4,6 milionů.