05.12.2012, archiv
5.11.2012 Vlakový personál spoje IC 1011 z Prahy (odjezd ve 14.33) do Havířova se převlékne za Mikuláše, čerty a anděly. A jejich honoráře půjdou spolu s výtěžkem z prodeje dárkových balíčků třineckému občanskému sdružení Filadelfie, které dbá na to, aby co nejvíce dětí z dětských domovů a jiných ústavů přešlo do nové, plně funkční rodiny. RegioJet tak finančně pomůže nejen dětem, ale i jejich pěstounům.

Mikulášská jízda se uskuteční na spoji IC RegioJet 1011, který z pražského hlavního nádraží vyráží ve 14:33 a do Havířova přijede v 18:25. „Prvotní impuls přišel od vlakového personálu. Ve vlaku budeme nabízet balíčky, za které budou moci cestující dát dobrovolný příspěvek,“ uvedl Lukáš Dora, dispečer a jeden z iniciátorů Mikulášské jízdy. Vlakový personál se vzdá svých honorářů, výtěžek bude zhruba pět tisíc korun. „Předpokládáme, že dalších pět tisíc vybereme na dobrovolných příspěvcích od cestujících,“ dodal Dora. Celkově by tedy mohlo jít třineckému sdružení asi deset tisíc korun.

Třinecké sdružení Filadelfie má jednak za cíl umísťování dětí z dětských domovů a dalších zařízení do pěstounských rodin, a jednak aby děti dostaly dobré základy pro svůj život a dokázaly se postavit na vlastní nohy. Filadelfie všestranně podporuje náhradní rodinnou péči.

Událost se koná ve žlutých vlacích poprvé. Nicméně, Student Agency má s charitativními akcemi zkušenost. Minulý rok se setkala s velkou a pozitivní odezvou akce spojená s prodejem klaunských nosů Zdravotního klauna. Tehdy v průběhu dne prodali členové palubního personálu svým cestujícím několik stovek červených klaunských nosů. RegioJet tím reagoval na slova generálního ředitele Českých drah Petra Žaludy, který označil vlaky RegioJet za cirkus.

Soukromý železniční dopravce RegioJet, který provozuje luxusní vlaky IC RegioJet mezi Prahou, Ostravskem a Žilinou, dal do prodeje spoje, které budou jezdit od nového jízdního řádu platného od neděle 9. prosince 2012. Vlaky IC RegioJet denně přepravují na této trase přibližně 4300 cestujících a v novém jízdním řádu nabídnou následující rozsah spojení:

• 18 spojů denně: 2x denně v trase Žilina – Ostravsko – Praha a zpět, 6 spojů Třinec – Ostravsko – Praha a zpět a 10 spojů Havířov – Ostrava – Praha a zpět. Oproti stávajícímu jízdnímu řádu tak výrazně posilujeme kvalitní železniční spojení do Českého Těšína a Třince.

• Kratší jízdní doba mezi Ostravskem a Prahou: Jízdní doba nejrychlejších spojů bude činit 3 hodiny 18 minut mezi Prahou hlavním nádražím a stanicí Ostrava Svinov. Všechny spoje navíc zastaví v Hranicích na Moravě, Ostravě Stodolní a Havířově a vybrané spoje v Zábřehu na Moravě.

• Hodinový interval ve špičkách: v ranní špičce pojedou z Ostravska (Třince) vlaky IC RegioJet do Prahy každou hodinu. Například ze stanice Ostrava Svinov budou spoje IC RegioJet ráno odjíždět v následující časy: 5.05, 6.05, 7.05 a 8.05 hodin a po zbytek dne nabídnou spojení v dvouhodinových intervalech. Podobně nabídnou spojení každou hodinu v opačném směru v odpolední špičce.

• Další nová žlutá destinace – Kroměříž: RegioJet a Student Agency nabídnou rychlé a komfortní spojení Kroměříže s Prahou, a to v kombinaci luxusního vlaku IC RegioJet a autobusu Student Agency s pohodlným přestupem přímo ve stanici Olomouc hlavní nádraží. Denně bude možné využít 8 spojů (4 v každém směru) s celkovou jízdní dobou 3 hodiny 28 minut.

Nové spoje jsou v prodeji standardně přes veškeré prodejní kanály, které RegioJet využívá: internetové stránky www.regiojet.cz , prodejní místa RegioJet na nádražích Praha hl. n., Pardubice hl. n., Olomouc hl. n., Ostrava Svinov, Ostrava hl. n., Havířov a nově také Žilina, dále prostřednictvím poboček sesterské Student Agency, provizních prodejců v celé ČR a SR a prostřednictvím sítě prodejních automatů Pay+.

Vlaky IC RegioJet nabízejí na české a slovenské železnici nejlepší služby pro cestující. Ti dostávají například vždy neomezené množství luxusní kávu značky Illy zdarma, stejně jako mátový čaj, vodu či denní tisk. Například kávy Illy ve variantách cappuccino, lungo, laté a dalších zákazníci RegioJetu ročně zdarma vypijí více než 1 milion pohárů. Další občerstvení si pak mohou pořídit od palubního personálu z palubního menu – a to za bezkonkurenčně nejnižší ceny.