31.03.2015, archiv
Cestující si užili palubní servis a zkonzumovali mimo jiné téměř 5 tisíc horkých nápojů. Ty mají společně s dalšími službami v autobusech STUDENT AGENCY k dispozici zdarma.

Přibližně 5500 cestujících – tedy jedna šestina obyvatel Znojma – cestovalo za první tři měsíce provozu na spojích autobusové linky STUDENT AGENCY. Ta od poloviny prosince 2014 spojuje Znojmo s dvěma evropskými metropolemi – Prahou a Vídní, s mezinárodním letištěm ve Vídni a také s krajským městem Jihlavou. Cestující tak mohou luxusní autobusy STUDENT AGENCY využít jak k cestám na úřady, do škol či k turistickým výletům; stejně k odletům mnoha leteckých společností z mezinárodního letiště ve Vídni. Současně představují autobusové spoje STUDENT AGENCY významné zlepšením dopravní dostupnosti Znojma z pohledu turistického ruchu a přispívají k jeho popularizaci například mezi zahraničními turisty, kteří pobývají v Praze či Vídni, tím, že jim umožňují pohodlnou cestu na jednodenní či vícedenní výlet do Znojma. 

Cestující ze Znojma si naše spoje velmi rychle získali, stejně jako si jejich srdce získaly služby, které mohou na palubě našich autobusů využít. Svědčí o tom například to, že jsme cestujícím do nebo ze Znojma na palubách našich autobusů za první tři měsíce podali téměř 5 tisíc horkých nápojů zdarma, stejně jako rozdistribuovali kilometry novin a časopisů,“ říká Ivana Kašická, ředitelka divize autobusové dopravy STUDENT AGENCY. 

STUDENT AGENCY na linku Praha – Znojmo – Vídeň (centrum i letiště) nasazuje nejmoderněnší autobusy FUN & RELAX. V nich mají vedle palubního servisu v podobě nápojů a denního tisku zdarma  cestující k dispozici vysoce výkonné připojení k internetu a především systém palubní zábavy v podobě individuálních monitorů instalovaných v jednotlivých sedačkách, na kterých mohou cestující sledovat například více než 50 filmů, poslouchat hudbu, číst zpravodajství či hrát elektronické hry. Standard cestování se tak blíží například dálkovým letům významných leteckých dopravců. 

Ceny jízdenek na trase Znojmo – Praha začínají již na 190 Kč, na trase Znojmo – Vídeň pak na 260 Kč. Jízdní doba ze Znojma do Prahy je přibližně 3 hodiny; do Vídně pak cesta trvá hodinu a čtvrt do centra a necelé dvě hodiny na vídeňské letiště. Spoje jezdí 3x denně v každém směru. Linka do Znojma je součástí celkového spojení Prahy s Vídní a oproti loňskému roku zde STUDENT AGENCY aktuálně zaznamenává 15% meziroční nárůst počtu cestujících.